Stadsvernieuwing 26 woningen Bloemstraat Zaandam

Op 11 december vierde Parteon de start bouw van het nieuwbouwproject aan de Bloemstraat . Het bouwbord van project Bloemstraat werd onthuld.

Impuls waar heel Zaandam van profiteert, Cees van Boven, directeur Parteon: “Parteon heeft een stap gezet in de aanpak van de Rosmolenwijk. De vruchten van de jarenlange inspanning en investeringen zijn nu zichtbaar. De wijk krijgt een modernere uitstraling. Jeroen Olthof, wethouder gemeente Zaanstad, “Er is het afgelopen jaar hard gewerkt in de Rosmolenwijk en er is hier echt iets moois opgeleverd.

Stadsvernieuwing 26 woningen Bloemstraat Zaandam. De nieuwbouw voor woningbouwvereniging Parteon bestaat uit een ensemble van vier blokken. De kaprichting wisselt af van dwarskap naar langskap. Tussen de blokken liggen twee hofjes en twee stegen. De woningen hebben verschillende relaties tot de straat. De stadswoning heeft een stoep, de dorpse woning heeft een kleine voortuin en de hof woningen wordt ontsloten via het hofje.

Het aanwezige palet aan materialen is gebruikt om de blokken qua schaal en verhouding visueel te verkleinen. De stadswoning heeft bakstenen gevels die per verdieping met een rollaag iets naar voren overhelt.

Woensdag 23 september stond Parteon met bewoners en omwonenden feestelijk stil bij de oplevering van het nieuwbouwproject: Bloemstraat in Zaandam. Om de oplevering te markeren werd een boom geplant aan de Bloemstraat door wethouder Jeroen Olthof en Cees van Boven. Daarna werd het glas geheven op de 26 nieuwe woningen die de Rosmolenwijk rijker is.

Project Bloemstraat ligt aan de zuidkant van Rosmolenwijk en bestaat uit 26 koopwoningen.
De woningen zijn opgebouwd uit een prefab-betonnen casco met hierop een prefab scharnierende sporenkap. De gevels zijn uitgevoerd in traditioneel metselwerk.
De woningen zijn vanaf start heiwerk tot oplevering van de laatste woning in 26 weken uitgevoerd.
Kaschra Bouwmanagement heeft de uitvoering van de bouw begeleid.

SEO: Stadsvernieuwing 26 woningen Bloemstraat Zaandam
Opdrachtgever: Woningbouwvereniging Parteon Zaandam
Status: Opgeleverd
Bouwsom: € 2.730.000,-
Periode: februari – juli 2015
Aannemer: Van Wijnen Heerhugowaard b.v.